Bericht versturen
Contacteer ons

Telefoonnummer : 001-904-601-6578

Free call

Wat is het verschil tussen Rood/Blauw versus Breed „Volledig“ Spectrum LEDs?

August 15, 2022

Laatste bedrijfscasus over Wat is het verschil tussen Rood/Blauw versus Breed „Volledig“ Spectrum LEDs?

De kwekers hebben over het algemeen twee opties wanneer het over tuinbouw LEIDENE spectrums – „volledig spectrum“ of „breed-spectrum“ komt, dat als wit licht verschijnen; en „rood/blauw spectrum“, dat als purper of roze licht kan verschijnen.

Rode/blauwe spectrum LEIDENE luminaires worden vaak bedoeld als narrowband spectrumlichten – omdat de golflengten die zij binnen narrowband van licht zijn hebben uitgezonden. LEIDENE luminaires die een „wit“ licht uitzenden worden vaak bedoeld als „breed spectrum“ of „volledig spectrum“ lichten omdat zij een breed scala van het lichte spectrum omvatten (meer gelijkend op de zon) dat een „wit“ licht teruggeeft (er zijn geen ware witte golflengten).

Men zou moeten opmerken dat hoofdzakelijk al „witte“ LEDs blauwe LEDs is dat in een fosfoor met een laag bedekt is die het blauwe licht in langere golflengten omzet. De fosfoor absorbeert het blauwe licht en re-zendt wat of de meeste fotonen in groen en rood licht uit. Deze deklaag vermindert de efficiency van leiden in het omzetten van fotonen in bruikbaar PARI (fotosynthetisch actieve straling) licht, maar maakt voor een betere werkomgeving in enige brontoepassingen. De samenstelling van de fosfoordeklaag zal helpen om de spectrale kwaliteit van het witte uitgezonden licht te bepalen. Om de doeltreffendheid van uw luminaire te vinden, zult u Fotosynthetisch Fotonluf (PPF) van luminaire, door zijn inputwattage moeten verdelen. De resulterende doeltreffendheidswaarde, zal in µmol/J. worden vertegenwoordigd. Hoger het aantal, efficiënter is luminaire bij het omzetten van elektrische energie in fotonen van PARAGRAAF.

laatste bedrijfscasus over Wat is het verschil tussen Rood/Blauw versus Breed „Volledig“ Spectrum LEDs?  0

Rode/blauwe LEDs is het meest efficiënt bij het omzetten van elektriciteit in licht PARI die tot hen maken ook de meeste efficiënte energie.

Rode/Blauwe LEDs

„Purper/doorboort“ LEIDENE luminaires dat velen met tuinbouwverlichting associëren, variërende combinaties van rode en blauwe LEDs gebruiken, en voor serrekwekers geadviseerd die het volledige spectrum van licht van de reeds zon ontvangen. Aangezien de fotosynthese in de rode en blauwe golflengten een hoogtepunt bereikt het dit spectrum maakt, niet alleen de meest efficiënte voor de installatiegroei, maar ook meeste efficiënte energie. Vanuit dit perspectief, als u reeds volledig spectrumzonlicht van in openlucht wordt, zou het de meeste betekenis maken om het grootste deel van uw energie in golflengten te zetten die voor fotosynthese het meest optimaal zijn, en waar u de grootste energiekostenbesparingen zult zien. Deze combinatie is meer energie efficiënt dan „wit“ of volledig spectrum LEDs omdat blauwe en rode LEDs de hoogste fotondoeltreffendheid heeft in vergelijking met andere kleuren d.w.z. zetten zij de hoogste hoeveelheid elektriciteit in fotonen om, zodat krijgt u meer groei van uw installaties per bestede dollar.

Zo, waarom hebben kunnen wij een combinatie nodig rood en blauw om installaties, waarom wij enkel geen blauwe of enkel rode LEDs gebruiken te kweken?

Terwijl het rood voor fotosynthese het meest efficiënt is, zou het hebben van slechts rood licht in de slechte groei zoals zeer verlengde stammen resulteren, zodat wordt het blauw toegevoegd om installaties en een typischere vorm compact te houden. Anderzijds, kunt u geen installaties onder slechts blauw licht kweken ook niet, aangezien hun groei en ontwikkeling ongunstig zullen beïnvloed worden. De onderzoekers hebben in de loop van de jaren geconstateerd, dat hebben van een combinatie hoog rood licht aan een lager percentage van blauw licht om voor de productie van serregewassen optimaal is getoond te zijn die reeds licht van de zon ontvangen. Aangezien er geen „ideaal spectrum“ voor serregewassen is, bieden de meeste HOOFDfabrikanten een vaste verhouding van rood aan blauw aan dat voor de tuinbouwgewassengroei en productie het meest optimaal is geacht.

laatste bedrijfscasus over Wat is het verschil tussen Rood/Blauw versus Breed „Volledig“ Spectrum LEDs?  1

Rode/blauwe LEDs is meest geschikt voor serreinschrijvingen die reeds zonlicht ontvangen

Als u een serrekweker die bent LEDs kijken te installeren, adviseren wij onze Eagle-reeksleiden lichtrood Wit (Middelgroot Blauw) spectrum kweken. Dit LEIDENE spectrum heeft een zachtere roze kleur, die het gemakkelijker maken om installaties onder te werken en te sorteren, dan purper licht, en heeft een hoge doeltreffendheidsclassificatie van 2,6 µmol/J -- verminderend energieverbruik langs zo zoals veel 35% tegenover traditionele HPS-systemen. De kwekers vinden het grote resultaten levert -- of als standalone LEIDENE installatie of in een hybride toepassing (hps-GELEIDE combinatie) -- over alle stadia van de groei voor vele gewassen met inbegrip van wijnstokgewassen, ornamentals; bladgreens en cannabis.

Volledig-spectrum „Witte“ LEDs

Terwijl in een serre, het openluchtzonlicht het „roze of purpere die“ licht compenseren zal van LEDs wordt uitgezonden, levert hetzelfde spectrum in een enig-bron, binnentoepassing een beperkt spectrum van licht aan het gewas en kan onplezierig zijn om onder te werken. Daarom zijn vele binnenkwekers weg van smal spectrum LEDs, naar „wit“ breed spectrum LEDs verschoven.

Het brede spectrum LEDs heeft een lagere doeltreffendheid dan rode/blauwe LEDs toe te schrijven aan omzetting, energie, en optische verliezen binnen het proces van de fosfooromzetting. Nochtans, aangezien in binnentoepassingen waar luminaires de enige bron van licht zijn, brede spectrum LEIDENE luminaires veel beter zijn dan rood/blauw aangezien zij een brede waaier van golflengten voor uw gewas door de verschillende de groeistadia uitzenden. Dit is belangrijk omdat aangezien wij meer onderzoek doen, wij ontdekken dat de golflengten zoals groen, die eerder werden gedacht aan niet zeer nuttig, test om in fotosynthese belangrijk te zijn en bepaalde morfologische reacties zijn. Bovendien, vele volledige breed-spectrum kunnen luminaires energie in het ver-rode gebied ook uitzenden, dat kan helpen stamuitbreiding en bladuitbreiding bevorderen.

laatste bedrijfscasus over Wat is het verschil tussen Rood/Blauw versus Breed „Volledig“ Spectrum LEDs?  2

Breed spectrum LEDs – als de reeksleiden van daglichteagle kweek lichten zijn ideaal voor enige brontoepassingen

In een milieu met slechts rood/blauw licht, zullen de arbeiders geen problemen zoals voedingsdeficiëntie, ziekten en ongedierte kunnen behoorlijk identificeren. Het zo brede spectrumlicht is niet alleen tevredenstellend aan het oog, maar ook maakt het gemakkelijker om plantgezondheden te werken en te beoordelen.

Zo, terwijl u rode/blauwe leiden in enige brontoepassingen kunt gebruiken, met menselijke gezondheden en installatie het verkennen wordt beïnvloed, adviseren wij hoogst gebruikend een breed-spectrumleiden. Voor kwekers in enige brontoepassingen, bieden wij een optie van het „daglicht“ spectrum met Eagle-reeksleiden groeien aan licht -- ideaal voor de groei van binnengewassen zoals cannabis en bladgreens.

De volgende vraag die wij zou willen om richten is: „Is daar een ideaal of optimaal spectrum voor de installatiegroei?“

Het ideale spectrum van de groei zal grotendeels afhangen van uw toepassing en doelstellingen u wilt bereiken. Zo, bestaat een optimaal spectrum niet werkelijk, omdat de diverse installaties en cultivars verschillende reacties op verschillende golflengten kunnen hebben. Wij hebben dit in gewassen zoals cannabis en rozen gezien, waar het groeiende verschillende soort in dezelfde golflengten en de milieuomstandigheden in zeer verschillende de groeireacties resulteerde. De beste manier om te weten te komen hoe uw installatie zal presteren, is aan opstelling een proefgebied om te testen hoe het verschillende soort zal antwoorden.

Aangezien de de groeikenmerken door diverse spectrums van licht kunnen worden gemanipuleerd, moet u weten welke de groeikenmerken voor u het belangrijkst zijn. Aangezien de meeste kwekers grotere opbrengsten en kwaliteit willen uiteindelijk bereiken, is een gespecialiseerd licht spectrum niet noodzakelijk nodig. Het spectrum van onze Eagle-reeksleiden kweekt lichten, voor geoptimaliseerde opbrengsten en verhoogde installatiemassa in serretoepassingen ontworpen. Eagle-reeksleiden kweken licht spectrum, speciaal wordt ontworpen voor enige bron, binnentoepassingen -- om door alle stadia van de de groeicyclus worden gebruikt, aangezien de installaties de golflengten kunnen nemen die zij aangezien zij hen nodig hebben hebben vereist.

U zou ook kunnen vragen of moet u verschillende spectrums voor verschillende stadia van de groei, zoals voor vegetatief tegenover bloeiende productiecycli hebben. In tegenstelling tot, VERBORG luminaires, waar wij typisch luminaires van CMH (ceramisch metaalhalogenide) of van MH (metaalhalogenide) voor vegetatieve luminaires en van HPS (hoge druknatrium) voor bloeiende cycli zouden adviseren, u vereisen noodzakelijk twee verschillende spectrums niet wanneer het over LEDs komt. Wat belangrijker is tijdens deze stadia, is lichte duur (zoals photoperiod om bepaalde reacties te onthullen), en lichtintensiteit. Aangezien de installaties zich van propagatie aan vegetatief aan het bloeien bewegen, zou de lichtintensiteit moeten worden verhoogd om maximumopbrengsten, kwaliteit en productiviteit te bereiken, aangezien de lichtintensiteit met opbrengsten en algemene kwaliteit hoogst gecorreleerd is.

Haal weg:

LEIDENE luminaires zouden een lichte kwaliteit moeten leveren die voor de installatiegroei en opbrengsten wordt geoptimaliseerd--terwijl nog het toestaan voor flexibiliteit van gewas typt en de groeicycli, en een comfortabele werkomgeving. Typisch, als u in een serre bent, zou u LEIDENE luminaires met een geoptimaliseerd rood/blauw spectrum moeten gebruiken, aangezien zij bij het omzetten van elektriciteit in bruikbaar licht voor installaties het meest efficiënt zijn. Als u in een enige bron binnen bent groei, breed-spectrum LEIDENE luminaire, die voor alle stadia van de installatiegroei wordt geoptimaliseerd en voor een grote werkomgeving voor arbeiders maakt, zoals onze Eagle-reeksleiden kweken lichten.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in